Fudbal

Ugledna italijanska televizija: Roma neće produžiti ugovor Džeki

Italijanski “Sky Sport” tvrdi da Roma neće ponuditi produženje ugovora reprezentativcu BiH Edinu Džeki.

Edin Džeko - Haber.ba

Džekin ugovor vrijedi ljeta sljedeće godine, a televizija tvrdi da do novog potpisa neće doći.

Iako su pojedini mediji tvrdili da bi Dijamantova sudbina mogla da zavisi od ishoda predstojećeg gradskog derbija, ugledni sportski kanal tvrdi sasvim suprotno, ne pozivajući se na izvor ove informacije.

“Sky Sport” je javio da je rukovodstvo Vučice odlučilo da ne produži ugovore s fudbalerima koji su stariji od 30 godina, a u tu grupu spada i kapiten Zmajeva.

U Rominom rosteru trenutno ima čak osam igrača koji imaju 30 i više godina, pa će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije.

Naravno za fudbalere poput Džeke, koji će ući u posljednju godinu ugovora, Vučica teško da može tražiti neko veliko obeštećenje, tako da ukoliko se informacije “Sky Sporta” ispostave kao tačne, jasno je da Dijamantu neće biti teško da nađe novi klub, pišu “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh