Fudbal

Epilog hercegovačkog derbija: Sedam osoba lišeno slobode

Prije početka utakmice između Širokog Brijega i Zrinjskog na stadionu Pecara slobode su lišena dva muškarca, jedan iz Širokog Brijega i jedan iz Mostara zbog narušavanja javnog reda i mira u alkoholiziranom stanju, potvrdio je Dražen Bošnjak, glasnogovornik Uprave policije MUP-a ZHK-a.

Utakmica Široki Brijeg - Zrinjski - Facebook

Iste večeri između 19 i 20 sati slobode su lišene još tri muške osobe zbog vrijeđanja službene osobe, odbijanja naredbi i izazivanja nereda na utakmici od kojih je jedan bio pod uticajem alkohola.

Pregledom snimaka nadzornih kamera na stadionu Pecara, u ponedjeljak ujutro u prostorije Policijske uprave Široki Brijeg privedena je još jedna muška osoba iz Širokog Brijega zbog narušavanja javnog reda i mira dok je u utorak zbog paljenja i bacanja baklje u teren priveden još jedan muškarac iz Širokog Brijega.

Protiv svih počinitelja su poduzete odgovarajuće zakonske mjere i radnje iz oblasti Zakona o javnog redu i miru te Zakona o sprječavanju nereda na sportskim takmičenjima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh