Fudbal

“Svi pričaju da je Velež najbolji, ali i mi imamo svoje adute”

Prethodne dvije godine fudbaleri Čapljine su osvajali po jedan bod u Mostaru protiv Veleža, a utakmice dva protivnika su često nosile dosta zanimljive susrete pa je slično očekivati i na otvaranju proljetnog dijela Prve lige FBiH sljedeće subote (15 sati).

Damir Borovac - Dnevni-list.ba

Čapljinci su posljednji test imali protiv hrvatskog niželigaša Komina gdje su nastupili igrači s manje minuta dosad, a u utakmici (2:2) je dva gola zabio Ivan Bondža. Za struku je bitno da će u subotu imati kompletan tim na raspolaganju.

“Svi su zdravi, u pripremama smo dobro radili. Ako budemo tako igrali, neće biti problema. Ne smijemo ići ispod razine priprema”, govori trener Damir Borovac i dalje komentariše sljedećeg protivnika:

“Svi hvale Velež da je najbolja i najbrža ekipa u ligi. Ali imamo i mi neke svoje adute na koje računamo da možemo iznenaditi protivnika. Bitno je da držimo rezultat u egalu što duže i onda će oni biti pod sve većim pritiskom zbog publike i rezultata”.

Prethodna dva meča u Mostaru su okončana neriješenim ishodom.

“Trebala bi biti dobra utakmica, oni će sigurno preferirati posjed i brži protok lopte, a mi tranzicije pa ćemo vidjeti kako će to završiti”, kaže Borovac.

Čapljina ima dvije teške uvodne utakmice, gostovanja prvom Veležu i trećem Jedinstvu. Dva poraza bi ih već pogurnula u probleme.

“Takva je ovo liga, ali igra se 15 kola, digli smo se i jesenas u završnici. Igra se do kraja i sve je otvoreno. Nama je cilj osvojiti dovoljan broj bodova za ostanak.”

Čapljina je prošla dosta promjena, ali po prikazanom u pripremama, mogu biti optimisti.

“Ekipa od jesenas je osvojila 21 bod, ova mora napraviti isto ili više da bi mogli kazati da su bolji. Naznake su da su ovi momci željni rada i dokazivanja, ali ćemo vidjeti kako će se ponašati u prvenstvu. Moraju igrati kao u pripremama. Povukli su crtu ispod koje ne smiju ići. To je mlada, poletna, rastrčana ekipa koja to jednostavno mora pokazati u prvenstvu”, zaključio je Damir Borovac u razgovoru za “Dnevni list“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh