Fudbal

Kalou: “Moramo zadržati Ibiševića”

O sudbini Vedada Ibiševića posljednjih sedmica se sve više špekuliše u njemačkoj javnosti. Bivšem reprezentativcu BiH u junu ističe ugovor s Herthom i veliko je pitanje da li će ostati, a razvoj događaja pomno prate klubovi iz MLS-a, s kojima se sve više povezuje kako je na zalasku karijere.

Vedad Ibišević - Fokus.ba

Da Hertha mora ponuditi Ibiševiću produženje saradnje mišljenja je i njegov saigrač Salomon Kalou, koji je u razgovoru za medije u Njemačkoj istakao kako je bh. napadač izuzetno važan za Staru damu.

“Bilo bi važno zadržati Ibiševića. On je naš kapiten i trebali bismo nastojati da zadržimo naše najbolje igrače. To je igrač koji u rezervoaru ima još mnogo goriva. Napadači poput Ibiševića su rijetkost u današnjem nogometu. Sposoban je sačuvati loptu, umije da proigrava, tehnički je jak i pred golom uvijek hladan. Takav igrač vam je potreban uvijek. U teškim situacijama pomaže cijelom timu”, dodao  je nekadašnji napadač Chelseaja.

I sam Ibišević je izjavio kako ne bi imao ništa protiv da ostane u Herthi, gdje uživa veliko poštovanje, iako u svlačionici, tako i među navijačima. Uostalom, i njegovoj porodici je lijepo u Berlinu.

“Vjerujem da još uvijek mogu nešto dati ovom timu i želim igrati u Bundesligi koliko god mogu”, kazao je Ibišević prije nekoliko mjeseci. On trenutno u Herthi zarađuje oko tri miliona eura, što ga zajedno sa Salomonom Kalouom čini najplaćenijim igračem u klubu, a ove sezone je postigao ukupno deset pogodaka na 23 utakmice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh