Fudbal

Danas mečevi četvrtfinala Kupa BiH, najzanimljivije na Koševu

Tri utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine na programu su danas. Zvijezda u Gradačcu dočekuje TOŠK, a Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović-Hase – tim Zrinjskog. U Širokom Brijegu gostuje Borac. Susret Sloge Gornje Crnjelovo i Klisa iz Buturović Polja na programu je 5. marta od 15 sati.

Blaž Slišković - Blogspot.com

Prvi će na teren danas od 14:30 sati igrači Zvijezde i TOŠK-a iz Tešnja. Meč će biti odigran na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu, a trener Mile Lazarević kaže da će njegova ekipa pružiti maksimum. Najviše pažnje privlači susret najbolje plasiranih ekipa BHT Premijer lige, Sarajeva i Zrinjskog koji počinje od 17 sati. Šef struke domaćima Husref Musemić u najavi je rekao da je ovaj dvomeč finale prije finala.

“Nismo htjeli da se sastanemo već u ovoj fazi. Očekuju nas zahtjevne utakmice. Dobro se poznajemo. Pred nama su dvije utakmice i morat ćemo biti mudri, što ne znači da ćemo kalkulisati. Ovo je susret ekipa koje vole da se nadigravaju. Ne znam je li prednost što prvi meč igramo kući, ali želimo da prođemo u polufinale”, rekao je.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković istakao je visoke ambicije svog tima u najmasovnijem takmičenju.

“Kup je takmičenje koje otvara priliku i slabijim da odu daleko, iako smatram da bi bilo bolje da je ždrijeb poludirigiran, odnosno da spriječava premijerligaše da igraju međusobno sve dok je to moguće. Ne smatram dobrim to što se već u šesnaestini finala morao oprostiti Željezničar ili Široki Brijeg, a da u polufinale sigurno neće Zrinjski ili Sarajevo. Ipak, sada je to nevažno. Ako u Kupu imamo ambicije otići do kraja, kao što imamo, onda nije toliko važno što smo već u četvrtfinalu za protivnika dobili Sarajevo. Jasno da je bilo puno lakših protivnika u ovoj fazi, ali ne čini se realno da do trofeja možemo doći bez utakmica protiv Sarajeva i Širokog Brijega”, kazao je Slišković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh