Fudbal

Višća želi naslov, a onda će prihvatiti jednu od dvije ponude iz Njemačke

Fudbaleri Basaksehira u subotu su nastavili put ka tituli prvaka Turske pobjedom nad Bursasporom rezultatom 3:0, a ponovo je glavni igrač lidera na tabeli turskog prvenstva bio Edin Višća.

Edin Višća - Haber.ba

On je umalo stigao do prvog gola, potom je postigao gol za 2:0 poslije sjajnog kontranapada, a na kraju je upisao asistenciju za konačnih 3:0.

Dan kasnije u turskim medijima pojavile su se informacije da je Višća dobio konkretne ponude za ljetni prelazni rok od Wolfsburga i Schalkea, koji su njegovom klubu spremni platiti 10 miliona eura.

Višća je prema navodima turskog medija “gunes.com” zimus praktično mogao birati gdje će preći, ali je u dogovoru sa klubom odlučio da ostane do kraja sezone u Basaksehiru i onda sjedne za pregovarački stol, s obzirom na to da je u klubu osam godina i da je postao njegov simbol i najbolji igrač u historiji.

Višća više od bilo koga drugog želi da osvoji naslov turskog prvaka i neće odustati dok to ne ostvari, navodi “gunes.com”. Inače, ove sezone je reprezentativac BiH u 27 nastupa zabilježio 10 golova i 12 asistencija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh