Fudbal

Istanbulski derbi za pamćenje: Fenerbahce se vratio “iz mrtvih” nakon tri gola zaostatka

U derbi susretu 23. kola turske Superlige, Besiktas i Fenerbahce su u sjajnom meču remizirali 3:3.

Besiktas - Fenerbahce - SCsport.ba

Bešiktaš je poveo već u 10. minuti golom Gokhana Gonula. Domaća ekipa je u 18. minuti već vodila sa 2:0 nakon gola Buraka Yilmaza iz jedanaesterca. Isti igrač je u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena povećao prednost Bešiktaša na 3:0, što je bio i rezultat prvog dijela igre, piše “SCsport“.

Kada se mislilo da je pobjednik već odlučen, gosti su u 55. minuti uspjeli smanjiti na 1:3, pogotkom Slovenca Mihe Zajca. Samo šest minuta kasnije Fenerbahče je preko Sadika Ciftpinara došao do drugog gola, a u 67. je uspio i izjednačiti na 3:3 golom Hasana Alija Kaldirima.

Do kraja meča je bilo po nekoliko izglednih prilika na obje strane ali se rezultat nije mijenjao pa su ekipe podijelile bodove u velikom derbiju Turske.

Nakon 23. kola, Bešiktaš zauzima 3. mjesto sa 40 bodova, dok je Fenerbahče tek na 14. poziciji sa 25 osvojenih bodova.

Lider turske Super lige je ekipa Bašakšehira sa 51 bodom, ispred Galatasaraya koji ima 45.

Rezultati by SofaScore


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh