Fudbal

Direktor Venla potvrdio: “Imamo mnogo ponuda za Sušića”

Transfer u Eredivisiju, odnosno holandski Venlo, ispostavio se kao vrlo dobar potez za karijeru Tina Svena Sušića.

Tino-Sven Sušić - Haber.ba

Ovaj nekadašnji reprezentativac BiH od odlaska iz Hajduka prolazio je kroz veoma turbulentan period.

Osim što se nije naigrao u Genku koji je inkasirao za njega dva miliona eura, na kapaljku je priliku dobijao i u Maccabiju, a potom Royal Atwerpenu, da bi ovog ljeta kao slobodan igrač otišao u Venlo.

Obzirom da mu je karijera bila u rapidnom padu, ni u Venlu nisu imali velika očekivanja. Sa Sušićem su potpisali jednogodišnji ugovor s opcijom produženja, a kako je u međuvremenu bh. fudbaler u potpunosti bljesnuo, tako se i Venlo osigurao i aktivirao klauzulu kako na kraju sezone ne bi mogao otići bez obeštećenja.

Da za Sušićem vlada veliko interesovanje na tržištu potvrdio je i sportski direktor Venla Stan Valckx.

U posljednje vrijeme je bilo mnogo klubova koji su bili zainteresovani za Sušića. Zato smo zadovoljni što će ugovorom za Venlo biti vezan i naredne sezone, kazao je Valckx, priznaviši kako bi u slučaju prodaje volio da se radi o iznosu sa sedam cifara.

Uzimajući u obzir partije koje pruža u ovoj sezoni, kao i spremnost Venla da na njemu zaradi, mediji u Holandiji pišu kako Sušić ima potencijal da ovog ljeta napravi lijep iskorak u svojoj karijeri.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh