Fudbal

Novo lice u Zrinjskom: Prevario Srbiju i oduševio Crnu Goru

HŠK Zrinjski doveo je u svoje redove napadača Stanišu Mandića. Ovaj 24-godišnji ofanzivac stigao je u redove mostarskog kluba iz norveškog Sogndala, gdje je proveo protekle dvije godine i sigurno da će predstavljati pojačanje za aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

HŠK Zrinjski - Haber.ba

Mandić iza sebe ima veoma interesantnu fudbalsku priču, koju je započeo u redovima Čukaričkog iz Beograda. Interes za njegovim uslugama je prije nekoliko godina pokazivala i Roma, ali ovaj fudbaler nije ostvario karijeru koja mu se predviđala. Bio je član mlade selekcije Srbije koja je 2015. osvojila titulu prvaka svijeta na Novom Zelandu. Tamo je blistao, postigao je gol u finalu protiv Brazila i Roma je bila ozbiljno zainteresovana.

Međutim, od transfera nije bilo ništa. Mandić je ubrzo nestao sa scene, a 2017. odlazi u norveški Sogndal, gdje također nije pružao blistave partije. Sada u Zrinjskom želi oživiti karijeru. To je jasno istakao po dolasku u Mostar.

Nisam puno razmišljao kada se pojavila opcija dolaska u Zrinjski. Radi se o najboljem klubu u BiH koji se svake sezone bori za titulu prvaka. U Mostar sam došao sa velikim očekivanjima, ali i pozitivnim osjećajem, jer mislim da je Zrinjski pravi tim za mene u ovom trenutku, rekao je.

Mandić je postigao prvi gol u finalu SP-a do 20 godina u kojem je Srbija 2015. pobijedila Brazil. Samo što se slavlje u Beogradu stišalo, Mandić je dobio poziv u reprezentaciju Crne Gore, a s obzirom na to da je rođen u Herceg Novom, odlučio je taj poziv i prihvatiti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh