Fudbal

Savez povećao premije za A reprezentativce

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki, kapiten Edin Džeko i savjetnik Izvršnog odbora za sportska pitanja Zvjezdan Misimović sačinili su Pravilnik o premijama bh. reprezentativaca u slučaju plasmana na Evropsko prvenstvo.

Edin Džeko - Haber.ba

Nagradni fond Evropskog prvenstva 2020. iznosi 731 milion eura, što je UEFA krajem prošle godine i zvanično potvrdila, a svaki savez čija reprezentacija se uspije plasirati na smotru najboljih Starog kontinenta trebalo bi da inkasira približno 9,25 miliona eura.

Prema dogovoru koji je sklopljen između bh. reprezentativaca i čelnika NS BiH, pola eventualnog bonusa koji bi Savez inkasirao ostalo bi na raspolaganju u krovnoj kući bh. fudbala, dok bi drugu polovinu podijelili igrači, članovi stručnog štaba i medicinskog tima.

Za svaku pobjedu Zmajevi će pojedinačno dobiti po 10.000 KM, remi na gostujućem terenu je 6.000 KM, a remi na domaćem terenu garantuje 4.000 KM, a to važi za igrače koji na terenu budu minimalno 70 minuta.

Oni igrači koji u igru uđu poslije 70. minute dobit će pola premije. Ovakve premije znače da će Zmajevi dobiti dvostruko više novca u odnosu na premije koje su imali u Ligi nacija.

Naša reprezentacija počinje kvalifikacioni ciklus 23. marta utakmicom s Armenijom na stadionu Grbavica u Sarajevu te Grčkom tri dana kasnije na Bilinom Polju u Zenici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh