Fudbal

Trener Dresdena: “Duljeviću još treba gol i eksplodirat će”

Zbog povreda i loših rezultata, Haris Duljević je konačno dobio mjesto u sastavu Dynamo Dresdena, i to u dvije uzastopne utakmice.

Haris Duljević - Twitter

Nakon minimalnog poraza od HSV-a, Duljević je mjesto u timu imao i u susretu protiv Regensburga, u kojem je, prema mišljenju trenera Maika Walpurgisa, odigrao jako dobro. Walpurgis je ranije mnogo puta kritikovao Duljevićev način igre, ali ovaj put je istakao da je dobio ono što traži od reprezentativca BiH.

Odlično je odigrao, odgovorio je na kritike na pravi način i pokazao je da mu je stalo da napreduje. Sretan sam što sve što nauči na treningu odmah prenosi na teren i mislim da za njega ubuduće neće biti problema, kazao je Walpurgis.

Duljević je promašio šansu u 37. minuti utakmice da dovede Dynamo u vodstvo, ali Walpurgis ima i o tome zanimljivo mišljenje.

Mislio sam da će dati gol, ali ne treba oduzimati značaj odličnoj intervenciji golmana. Znam koliko Harisu znači da postigne gol i siguran sam da će apsolutno eksplodirati čim dođe taj pogodak i da će postati neizostavna komponenta ovog tima, kazao je Walpurgis.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh