Fudbal

Dinamo čeka novu kaznu, UEFA pokrenula četiri disciplinska postupka

Nakon euforije i nešto loše vijesti za Zagreb.

No image - Haber.ba

UEFA će vjerovatno kazniti Dinamo. Krovna evropska fudbalska organizacija dan nakon Dinamovog plasmana u osminu finala Evropa lige poslala je zabrinjavajuće vijesti prema Maksimiru.

Naime, UEFA je pokrenula čak četiri disciplinska postupka protiv Dinama, objavljeno je to na službenim stranicama UEFA-e.

UEFA prijeti kaznom Dinamu i treneru Bjelici. Klub terete zbog bacanja predmeta na teren, paljenja baklji i blokiranja stepenica na tribinama, a Bjelicu zbog isključenja koje je dobio na utakmici jer je ometao protivničkog igrača i prigovarao sudijama.

Konačna odluka o mogućoj kazni bit će objavljena 28. februara.

Podsjetimo, Dinamo u osmini finala Evropa lige igra protiv Benfice, prva utakmica je na Maksimiru 7. marta, a druga sedmica dana kasnije u Lisabonu, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh