Fudbal

Ko će naslijediti Vranješa u reprezentaciji?

Dojučerašnja dilema o Ognjenu Vranješu i bh. reprezentaciji je otklonjena. Dosadašnji reprezentativac i član Anderlechta ubuduće neće biti dijelom Zmajeva. Odluka je to selektora Prosinečkog, a razloga je više.

Ognjen Vranješ - Twitter

Prije svega sukobi sa navijačima, uvrede na njihov račun, kao i tetovaža četničkog vojvode na njegovoj ruci. Prije toga Fanaticose je ljutila i tetovaža granica RS-a, koju je kasnije precrtao. Prosinečki je jučer obrazlažući svoju odluku kazao da za igrača koji pravi skandale nije nacionalni dres, ali je kazao i kako će reprezentacija izgubiti, jer je Vranješ objektivno možda i najbolji defanzivac kojeg smo imali nakon odlaska Emira Spahića.

Ko će svestranog defanzivca koji igra na poziciji stopera, a u posljednje vrijeme u reprezentaciji je bio i desni bek zamijeniti u timu pitanje je na koje je teško naći odgovor. Vjerovatno će to biti Ermin Bičakčić koji i u Hoffenheimu često igra na poziciji desnog beka.

Alternativa je i Darko Todorović koji ipak ne igra mnogo u Salzburgu, kao i Gojko Cimirot koji je u Španiji potvrdio da na poziciji desnog beka može puno dati. Prosinečki je najavio i moguća nova lica, pa ne bi iznenadilo ni kada bi umjesto Vranješa uskočio Emir Dilaver iz Dinama. I on kao i Vranješ može igrati na više pozicija u odbrani.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh