Fudbal

Barcelona dominirala i napadala, Lyon se odbranio pred revanš na Nou Campu

Lyon i Barcelona su remizirali u okviru prve utakmice osmine finala Lige prvaka, odigravši meč bez golova.

Lyon - Barcelona - SCsport.ba

Već u 5. minuti Lionel Messi je izveo slobodnjak sa distance, ali lopta je prošla nekoliko centimetara iznad prečke. Lavovi su uzvratili već u 10. minuti. Martin Terrier silovito šutirao iz daljine, ali je Marc-Andre ter Stegen uz pomoć prečke sjajno intervenisao i spasio svoju mrežu, piše “SCsport“.

Messi je imao novu dobru šansu u 17. minuti, ali je iz dobre pozicije pucao visoko iznad gola. Katalonci su do isteka prvog dijela imali više od igre, u finišu je dobar pokušaj imao i Dembele, ali nakon prvih 45 minuta ostalo je 0:0.

Barca je dominirala i u nastavku, iako je Lyon prvi prijetio preko Depaya. Dobre šanse su imali Suarez koji je izblokiran u posljednji čas u 62., a zatim i Messi u 65. minuti, ali je Lopes odlično zaustavio njegov udarac.

Redale su se prilike pred golom francuskog kluba, Suarez u 70. i Alba u 78. su bili u izglednim situacijama, ali nisu imali sreće i do kraja je ostalo 0:0.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh