Fudbal

U GOŠK-u vjeruju u opstanak: Neretljak kaže da su brži, a da će biti i efikasniji

Povratkom iz Medulina fudbaleri gabelskog GOŠK-a su praktički zaključili glavni dio priprema za proljetni dio prvenstva i 14 utakmica koje će odlučiti o njihovoj sudbini ove sezone u Premijer ligi.

NK GOŠK - Facebook

Lavovi su nakon dvije sedmice nabijena visoko intenzivnim treningom dobili dva dana odmora i jučer se vratili radu u svojoj Gabeli. Trener Mato Neretljak je poslije napravljenog dosta optimističan.

“Bilo je dosta dobro, pozitivno, radno. Najvažnija stvar je da smo poslije svega bez ijednog povrijeđenog igrača. Nogometaši su radili maksimalno, 13 dana bez slobodnog pa tu rezultat u pripremnim utakmicama nije bio u prvom planu. Ipak po 45 – 60 minuta na tim susretima bi dosta dobro igrali, stvarali prilike, ali smo prelagano dobivali golove iz individualnih pogrešaka, što je rješivo kad igrači dođu u svježinu. Ukupno sam jako zadovoljan jer smo u Medulinu imali sve uslove napraviti sve što smo trebali”, rezimirao je Mato Neretljak.

Tražili smo da usporedi današnju sa ekipom koja je predstavljala GOŠK jesenas. Činjenica je kako su se Gabeljani prošlog ljeta ipak preračunali i u jesen ušli sa sastavom koji ne može podnijeti sve zahtjeve Premijer lige, pa je zimus trebalo ojačati kadar kako bi bio konkurentan u utrci za ostanak. Tako su doveli devetoricu igrača, dok su četvorica napustila klub.

“Osjetna razlika je u tome što je ova ekipa puno brža i vjerujem da će biti dosta efikasnija jer smo dobili dosta dobrih igrača prema naprijed kao što su Anel Husić i Šime Gržan. Uz njih, te Mirsada Ramića i Vedina Kulovića, koji su sad u jačoj konkurenciji, se puno očekuje. Mislim da ćemo prema naprijed biti puno bolji”, smatra Neretljak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh