Fudbal

Mourinho samo od obeštećenja zaradio 51 milion eura

Bivši menadžer Manchester Uniteda, Reala, Intera i Chelsea, Jose Mourinho, ne žuri sa nalaženjem novog posla.

Jose Mourinho - Facebook

Portugalac, koji se rastao sa Manchester Unitedom 18. decembra prošle godine, još ne zna gdje će nastaviti trenersku karijeru, ali kako stvari stoje ne mora ni da žuri.

Ostrvski mediji su preneli da je Mourinho samo od obeštećenja, koje je dobio zbog prevremeno prekinute saradnje, dva puta u Chelseaju i jednom u Unitedu, zaradio ni manje ni više nego 51 milion eura.

Samo je od Manchester Uniteda, sa kojim je bio u novom trogodišnjem ugovoru, zaradio 19,6 miliona funti.

Klub sa “Old Traforda” je tih 19,6 miliona eura zaveo u finansijskim izvještajima kao “posebne troškove”, tako da je zanimljivo da su samo na ime obeštećenja trenerima koje su otpustili nakon odlaska sir Alexa Fergusona u penziju, Davidu Moyesu, Lousiu van Galu i Joseu Mourihu, platili ukupno 33,2 miliona funti.

Što se tiče Mourinha, on ne mora da brine. Osim što je za 12 godina zaradio na sopstvenim otkazima, ima i brojne unosne sponzorske ugovore.

Samo za četiri dana komentarisanja mečeva na Mundijalu u Rusiji prošlog ljeta, za “Russia Today”, dobio je 1,71 miliona funti. Isti kanal će platiti Mourinha i narednog mjeseca u nastavku Lige prvaka, čije će utakmice takođe komentarisati, a zaradio je i 120.000 komentarišući prošlog mjeseca Premijer ligu i Kup Azije za kanal “beIN Sports”.

Valjda je sada jasno zbog čega zaista i ne mora da razmišlja o trenerskom pozivu kojeg se, barem prema poslednjim rezultatima, očigledno zasitio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh