Fudbal

Kraj prelaznog roka u BiH: Željo i Sarajevo angažovali najzvučnija pojačanja

Bh. premijerligaši su tokom zimske pauze bili aktivni u potrazi za pojačanjim pred nastavak sezone, a dva naša najveća kluba Željezničar i Sarajevo dovela su najzvučnija pojačanja. To su Ermin Zec, koji je stigao u Želju te Rifet Kapić, novi fudbaler FK Sarajevo.

No image - Haber.ba

Zec je bivši bh. reprezentativac. Odigrao je deset mečeva i postigao jedan gol za Zmajeve, a u svojoj klupskoj karijeri nastupao je za Genclerbirligi, Rijeku, Qarabag, Baliksesir, Karabuk te Gazisehir. Ermin je ljetos bio vrlo blizu potpisa za Željezničar, ali su njegov dolazak na Grbavicu spriječile administrativne prepreke. Angažman Zeca u Željezničar definitivno će pojačati ofanzivni dio ekipe koju će s klupe u nastavku prvenstva predvoditi Amar Osim.

Aktuelni lider bh. šampionata FK Sarajevo je pred sami kraj prelaznog roka angažovao veliko pojačanje u vidu Rifeta Kapića. Kapić, koji je nastupao za U19 tim Sarajeva, stiže u redove Bordo kluba na posudbu iz švicarskog Grasshoppera.

Rifet je prošle sezone sjajno igrao za slovenačke Domžale, zatim je uslijedio transfer u Grasshopper, a prvi dio tekuće szone proveo je na posudbi u moldavskom Sheriffu, gdje je bio standardan i osvojio titulu prvaka Moldavije. Dvadesettrogodišnji Kapić ima kvalitet i sigurno da može pomoći Sarajevu da dođe do konačnog cilja, a to je titula i Kup Bosne i Hercegovine.

Od ostalih igrača vrijedi izdvojiti dolazak Kenana Horića (bivši defanzivac zeničkog Čelika, Domžala te turske Antalye) u Mladost DK te Darke Lazića (nastupao za Crvenu Zvezdu, Anzhi, Denizli i Alanyu) u FK Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh