Fudbal

Zdravko Mamić u tajnosti ispitan u Mostaru

Hrvatski fudbalski moćnik Zdravko Mamić ispitan je u Bosni i Hercegovini o slučaju SMS, saznaje “RTL”.

Zdravko Mamić - Screenshot/HRT.hr

Time je ujedno završeno ispitivanje svjedoka u slučaju bivšeg informatičara MUP-a Hrvatske Franje Varge pritvorenog zbog lažiranja SMS prepiske dužnosnika. Za osam dana znat će se i hoće li Varga i Blaž Curić na slobodu.

Zdravko Mamić ispitan je 1. februara u Bosni i Hercegovini.

“Zdravko Mamića ispitan je putem međunarodne pravne pomoći u Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru kao svjedok. O sadržaju vam ne mogu govoriti”, kazao je za “RTL” advokat Zdravka Mamića, Zdravko Rajić.

O odnosu s Vargom Mamić je novinarima već javno govorio. Između ostalog i da ga je upoznao u Osijeku kad mu je ponudio pomoć oko rješenja problema svastike na Poljudu.

“Onda mi je on rekao: Ali ja imam za tebe nešto važnije. Što imaš za mene važnije? Kaže, kako se radi pritisak na sudije i kako se tebi montira suđenje. Daj mi to, zašto ne. Varga je ubrzo počeo tražiti pomoć. Rekao je da ima troje djece, da mu je kuća pod ovrhom, da mu treba novac i da je bolestan”, pojasnio je Zdravko Mamić u decembru 2018. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh