Fudbal

Još jedno vrijedno priznanje za Samira Memiševića

Bh. stoper, Samir Memišević igra zaista odličnu sezonu u dresu Groningena. Nastupio je na svih 20 mečeva od prve do posljednje minute, a uz to je postigao i tri gola.

Samir Memišević - Haber.ba

Da je to možda i najbolja sezona u njegovoj karijeri pokazuje podatak koji su objavili holandski mediji, a koji kaže da je Memišević igrač sa prosječno najviše osvojenih duela u cijeloj ligi.

Po utakmici ih ima 4.8, a iza njega su od defanzivaca Ted van der Pavert iz De Grafschapsa sa 4.7 i Jurgen Mattheji iz Excelsiora sa 3.7. Prethodnih mjeseci se dosta pisalo o Memiševićevom mogućem odlasku iz Groningena, sa kojim ima ugovor do kraja ove sezone.

Kao jedan od glavnih kandidata za njegovo dovođenje spominjao se Celtic, a navodno mu je i Groningen spreman ponuditi produženje saradnje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh