Fudbal

Kodro nakon potpisa za Bilbao: “Vratio sam se kući”

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Kenan Kodro, od prošle sedmice novi napadač Athletic Bilbaa, izuzetno je zadovoljan ostvarenim transferom iz danskog Copenhagena, u kojem se nije naigrao.

Kenan Kodro - Haber.ba

Vratio sam se kući u Baskiju. Tu sam prohodao, živio dugo, igrao fudbal, ponikao u Sociedadu. Dakle, kod kuće sam i veoma sam zadovoljan. Primera liga jedno je od najjačih nacionalnih šampionata svijeta i vjerujem da ću se nametnuti, iskoristiti šansu, te uskoro postati standardni prvotimac Athletica, rekao je Kodro, koji je sa Bilbaom potpisao ugovor do ljeta 2022, uz eventualnu otkupnu klauzulu u iznosu od 80 miliona eura.

Prvi utisci od povratka kući, istakao je, dobri su.

Super sam prihvaćen od saigrača. Mnoge od njih poznajem. Sa nekima sam igrao u mlađim kategorijama Real Sociedada i za sada je sve u redu, kazao je Kodro.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh