Fudbal

Džeko i danas navija za City: “To je moj klub!”

Napadač Rome i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko govorio je za magazin “FourFourTwo” o periodu kada je bio član Manchester Cityja.

Edin Džeko - Haber.ba

Rekao da se rado sjeća tog perioda, a posebno draga bila je utakmica u gostima protiv Manchester Uniteda kada je City pobijedio 6:1. Džeko je tad postigao dva pogotka.

To je poseban period u karijeri. Još uvijek pratim City kada god mogu. Osjećam još uvijek da je to moj klub. Bilo mi je zadovoljstvo igrati u najjačoj ligi na svijetu. Uvijek želite igrati sa najboljima i porediti se sa najboljima, poručio je Dijamant.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Manchester Uniteda.

Pobijediti ih 6:1 na njihovom terenu je bilo poniženje, posebno jer je bio u pitanju derbi pa je to bilo još gore po njih. Sve se desilo tako brzo – postigli smo tri gola u posljednjih pet minuta ili tako nešto. Možda nam je ta utakmica dala dodatnu energiju i samopouzdanje da pomislimo da možemo osvojiti titulu te godine. Pobijediti Mancehster United sa Alexom Fergusonom je bilo nešto posebno za nas i navijače. Navijači Uniteda su uvijek imali tu zastavu koja je brojala godine otkad je City bez titule. Ali, nakon što smo ih pobijedili 6:1, bili su tihi, rekao je Džeko.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh