Fudbal

Hušidiću ipak propao transfer

Bh. internacionalac Adis Baggio Hušidić, ipak, neće potpisati za Los Angeles FC.

Adis-Husidic

Nogometašu rođenom u Velikoj Kladuši je nedavno istekao ugovor sa Los Angeles Galaxyjem, a iako se bio priključio treninzima gradskog rivala i odigrao jedan meč, na kraju je ostao bez ugovora.

Mediji u Sjedinjenim Američkim Državama pišu kako su čelnici LAFC-a procijenili kako im Hušidić u ovom trenutku nije potreban, a za njegov dolazak nisu bili ni navijači, koliko zbog godina i historije povreda, toliko i zbog toga što je prethodno šest godina igrao za Los Angeles Galaxy.

U periodu kada je igrao za Los Angeles Galaxy ovaj iskusni igrač sredine terena se dovodio i u vezu s reprezentacijom BiH, jednom je i dobio poziv, međutim iz nepoznatih razloga je spriječen njegov debi za nacionalni tim.

Hušidić iza sebe ima više od 150 utakmica u MLS ligi. Pored Los Angeles Galaxyja, s kojim je u sezoni 2013/2014. osvojio i titulu, igrao je također za Chicago Fire i švedski Hammarby.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh