Fudbal

Mujčin: Nazvat ću Robija i riješiti Hajrovićev problem

Bez Izeta Hajrovića danas se ne može zamisliti udarna postava Dinama.

Izet-Hajrovic

Njegov doprinos u ovosezonskim evropskim izdanjima plavog društva je ogroman, međutim koliko god da mu dobro ide u plavom dresu, poziv u reprezentaciju BiH i dalje izostaje, iako je selektor Robert Prosinečki i sam u nekoliko navrata sipao pohvale na Hajrovićev račun. Da Hajrović može puno donijeti Zmajevima mišljenja je i Edin Mujčin, plava desetka u jednoj od najljepših, zlatnih era maksimirskog kluba.

– Izet je već bio u reprezentaciji, poznaje te igrače. Malo je takvih koji su tako kvalitetni na toj poziciji. Ne znam u čemu je problem, zašto ga nema u reprezentaciji, svi mi moramo poraditi na tome da se on vrati tamo gdje po kvaliteti i pripada. Ma, ako treba nazvat ću ja svog prijatelja Robija i riješiti to, kazao je Mujčin.
Prisjetio se i jednog značajnog momenta.

– Prvi put sam Hajrovića zapazio dok je igrao kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. u dresu BiH, kada je protiv Slovačke zabio fenomenalan gol. Odmah me oduševio, pomislio sam uh, kakvu ovaj mali ima bombu, a BiH se tada plasirala na veliko takmičenje. Moj prvi dojam o njemu bio je odličan, a njegove predstave u Dinamu pokazuju kako sam bio u pravu, dodao je Mujčin.

Hajroviću je dao i savjet…
– Kod njega ne treba ništa popravljati, samo neka nastavi ovako. I da ne pomisli kako je poslije tri dobre utakmice velika zvijezda. Samo neka nastavi ovako, navijači će ga dugo voljeti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh