Fudbal

Zmajevi će u Italiji gostovati na stadionu Juventusa

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će kvalifikacije, koje će se igrati od marta do novembra 2019, otvoriti utakmicom protiv Armenije.

Zmajevi

Zatim će ugostiti Grčku, a potom u junu gostovati Finskoj i Italiji. Kada je u pitanju duel sa Italijom, iz krovne kuće bh. nogometa saopštili su da će utakmica biti odigrana 11. juna u 20:45 sati, i to u Torinu na stadionu Juventusa koji može da primi više od 40.000 gledalaca.

Reprezentacija Italije je u Torinu odigrala 38 utakmica, gdje je ostvarila 24 pobjede, devet remija i pet poraza.
BiH i Italija imaju jedan međusobni susret, 6. novembra 1996. kada je naš tim slavio sa 2:1. Golove za bh. tim su tada postigli Hasan Salihamidžić i Elvir Bolić, a za Italiju Enrico Chiesa.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo igrat će se u 12 gradova i država. Počet će 12. juna 2020. godine utakmicom u Romi, a finale će biti odigrano 12. jula na Wembleyju u Londonu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh