Fudbal

Solskajerov United nastavio seriju: Rashford i De Gea tvorci novog trijumfa

U okviru 25. kola engleske Premier lige, fudbaleri Manchester Uniteda ostvarili su minimalnu pobjedu u gostima kod nekadašnjeg prvaka Leicestera.

Ole Gunnar Solskjaer - Twitter

Zaprijetili su Crveni đavoli još na samom startu meča preko Marcusa Rashforda, koji je u devetom minutu ipak stigao do gola nakon odlične asistencije Paula Pogbe.

Drugo poluvrijeme donijelo je ofanzivu Lisica, odličnu priliku imao je Vardy čiji je udarac odbranio fantastični De Gea. Španac je briljirao u 76. minutu kada je nevjerovatnom odbranom skinuo loptu Ghezzala koja je išla u sam ugao gola, piše “SCsport“.

Krenuo je Leicester na sve ili ništa što je ostavilo dosta prostora Unitedu koji je mogao do još jednog pogotka, ali je udarac Lukakua odbranio Schmeichel.

Novim trijumfom je nastavljen niz Ole Gunnara Solskjaera na klupi Đavola, deset utakmica njegovi puleni ne znaju za poraz, i dalje su u trci za plasman u Ligu prvaka.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh