Fudbal

Započeli pregovori Fenera i Basaksehira oko Višće

Fanatik izvještava da su jućer započeli pregovori Fenerbahcea i Basaksehira oko transfera Edina Višće.

Edin Višća - Twitter

Prvi su kontakt uspostavili čelni ljudi dvaju klubova Ali Koc i Goksel Gumusdag. Višća bi u novom klubu navodno mogao zarađivati 2,5 miliona eura godišnje, a ugovor bi trebao trajati tri ipo godine.

Basaksehir je navodno u startu zatražio 90 miliona turskih lira, odnosno 15 miliona eura. Fenerbahce toliko novca u ovom trenutku ne može izdvojiti na ime obeštećenja. Koc ipak neće odustati, pa će uskoro poslati novu ponudu.

Ona bi osim novca mogla sadržati i nekoga od igrača koji bi krenuli u suprotnom smjeru. Višća prema tvrdnjama Fanatika ima želju preći u Fener. Basaksehir nije ni izbliza veliki klub kao što je Fener, iako današnja tabela ne sugeriše tako. Fener je danas, naime, davljenik koji se bori za opstanak, dok je Basaksehir prvi pretendent na naslov prvaka i aktualni lider na tabeli.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh