ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Fudbal

Blaž Slišković uložio žalbu na odluku Fudbalskog saveza BiH

Blaž Slišković danas je iskoristio pravo žalbe na odluku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH prema kojoj je kažnjen zabranom vršenja funkcije od jedne prvenstvene ili Kup utakmice počevši od 20. marta 2018. i novčanom kaznom od 500,00 KM.

Blaž Slišković - SCsport.ba

“Blaž Slišković u svojoj žalbi Apelacionoj komisiji na pet stranica u cijelosti pobija odluku Disciplinske komisije i predlaže da se odluka preinači na način da se u potpunosti odbije zahtjev Odjela za takmičenja FS BiH za pokretanje disciplinskog postupka, ukinu provedene radnje i obustavi disciplinski postupak u cijelosti ili da nakon razmatranja žalbe drugostepeno tijelo ukine prvostepenu odluku i predmet vrati na ponovni postupak zbog postojanja povreda disciplinskog postupka, odnosno zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, zbog čega je nužno provesti novi postupak”, saopšteno je iz “Zrinjskog”.

Slišković smatra da je do konačne odluke po žalbi neophodno ukinuti zabranu vršenja funkcije, jer se zbog činjenice da se prvenstvo odigrava gubi svaki smisao žalbe ako suspenzija traje od dana donošenja odluke, pa bi u slučaju usvajanja žalbe žalitelj bio oštećen iz razloga što bi bilo nemoguće protuizvršenje izrečene sankcije, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh