ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Fudbal

Slišković bi mogao biti suspendovan na dvije godine

Trener mostarskog HŠK Zrinjskog Blaž Slišković mogao bi biti kažnjen zabranom vršenja funkcije trenera na dvije godine, u skladu sa Disciplinskim pravilnikom Fudbalskog saveza BiH.

Blaž Slišković - Blogspot.com

Naime, prema članu 73. istog Pravilnika, igrač, sportski radnik ili klub, koji vrijeđa, ponižava, omalovažava, kleveta ili širi neistine o klubovima, pojedincima, takmičarskim organima ili bilo kojem, drugom organu N/FS BiH, bit će kažnjen novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM, a klub, novčanom kaznom od 3.000 KM do 5.000 KM.

Međutim, ako se prekršaj ponovi ili se okvalifikuje kao teži prekršaj, igrač će biti kažnjen zabranom igranja od tri mjeseca do jedne godine, a sportski radnik zabranom vršenja funkcije od tri mjeseca do dvije godine, dok će klub biti kažnjen oduzimanjem od tri do 12 bodova, ili kaznom od tri do 12 negativnih bodova, piše “Bljesak“…

Slišković je prekršaj ponovio i prije nego što mu je izrečena kazna za ovaj prekršaj, kada je komentarisao suđenje i Fudbalski savez BiH nakon prvenstvene utakmice između Zrinjskog i Željezničara.

Zanimljivo je kako se u Pravilniku ističe da će se pod težim prekršajem smatrati naročito ako su pri radnji izvršenja korištena sredstva javnog informisanja, ako je prekršaj počinjen pred utakmicu, za vrijeme i nakon utakmice, na stadionu ili u neposrednoj blizini stadiona i slično.

Dakle, Sliškovićev ispad u Mostaru nakon utakmice sa Željezničarom bit će kažnjen drakonskom kaznom od strane Fudbalskog saveza BIH, prije svega jer je Slišković, prema Pravilniku, ponovio prekšaj, a i zbog zadnjeg stava, jer je negativno komentarisao Savez i sudije koristeći sredstva javnog informisanja po završetku utakmice na fudbalskom stadionu.

Podsjetimo, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine saopštio je u srijedu kako pokreće disciplinski postupak protiv trenera mostarskog Zrinjskog Blaža Sliškovića zbog izjava nakon susreta u Banja Luci na račun rada N/FS BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh