Fudbal

PROSINEČKI OTKRIO: “Ovo je moj jedini uslov da budem selektor BiH”

Proteklog petka u Zenici je zasjedao Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Robert Prosinečki - Jutarnji.hr

Uprkos vijećanju, odluka o novom selektoru bosanskohercegovačke reprezentacije i nasljedniku Mehmeda Baždarevića prolongirana je za predstojeću sjednicu zakazanu za 4. januar.

Potpredsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Milorad Sofrenić za Anadolu Agency otkrio je kako je izbor spao na Amara Osima i Roberta Prosinečkog.

“Informisan sam kako sam u užem izboru i načelno smo dogovorili novi sastanak u četvrtak. Tek kada obavimo razgovore, moći ću reći i nešto više vezano za moj eventualni angažman na klupi Bosne i Hercegovine”, rekao je Robert Prosinečki za “Nezavisne“…

Otkriveno je kako se primanja novog selektor aneće bitnije razlikovati od onih koje je imao Mehmed Baždarević. Navodno će iznositi oko 15 hiljada eura mjesečno.

“Prvo ću saslušati što se od mene očekuje. Želim znati kako predstavnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine percipiraju našu eventualnu buduću sqradnju. Moja stajališta neće biti fokusirana na novac. Prije svega, zanimat će me izbor sqradnika u stručnom štabu. Uostalom, primarni uslov za obavljanje selektorske dužnosti bit će da lično imenujem pomoćnike”, naglasio je Robert Prosinečki.

Dosadašnja praksa u većini je slučajeva bila da izbornikove pomoćnike imenuje Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Međutim, Mehmedu Baždareviću asistirao je Francuz Stefan Zili kojeg je bivši selektor bosanskohercegovačke reprezentacije lično imenovao svojim pomoćnikom.

“Već godinama, gdje god sam radio, bio sam okružen svojim standardnim pomoćnicima. Riječ je o ljudima koji su od početka sa mnom, a to su Gordan Ciprić i Dragan Spasić. Bez njih teško ćemo doći do dogovora, ali prvobitno treba vidjeti kakva su gledišta čelništva Saveza”, rezonirao je Robert Prosinečki.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh