Fudbal

Zvanično: Predsjednik UEFA-e 29. i 30. novembra u Sarajevu

Aleksander Čeferin, predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), potvrdio je prvu zvaničnu posjetu Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine za srijedu, 29. novembra 2017. godine.

Aleksander Čeferin - nytimes.com

Advertisements

“Povodom dolaska uglednog gosta u posjetu N/FS BiH, predviđena je svečana večera za Predsjednika UEFA-e i njegove najbliže saradnike. Ovom prilikom predviđen je dolazak predsjednika nacionalnih asocijacija iz regije (HNS, FS Srbije, FS Crne Gore, NZ Slovenije i FS Makedonije), koji će biti gosti našeg Saveza”, istakli su iz N/FS BiH.

Drugog dana posjete Čeferin će posjetiti sjedište N/FS BIH, a nakon toga je planiran prijem u Predsjedništvu BiH i Vijeću ministara BiH. Tim povodom su predviđeni razgovori na temu trenutne situacije i budućnosti fudbala u BiH…

Nakon prošlogodišnjeg izbora aktuelnog rukovodstva N/FS BiH, UEFA daje još snažniju i kvalitetniju podršku Savezu.

“Ova podrška je još intenzivnija i izraženija nakon izbora Aleksandera Čeferina na funkciju predsjednika UEFA-e u septembru 2016. godine. To se svakodnevno potvrđuje kroz konkretne oblike saradnje, čime se bitno ojačava pozicija N/FS BiH u evropskoj fudbalskoj porodici. Na putu ostvarenja svoje prosperitetne misije i realizacije strateških ciljeva, N/FS BiH u punom kapacitetu može i u budućnosti računati na korištenje sredstava iz UEFA fondova. Aktivnom saradnjom s državnim institucijama u Bosni i Hercegovini stvara se realan preduslov za potpunom i efikasnom realizacijom projekata UEFA koji pomažu razvoju sporta, prvenstveno nogometa/fudbala, u Bosni i Hercegovini”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh