Fudbal

Slavni trofej UEFA Lige prvaka sutra stiže u Derventu

U okviru Turneje trofeja UEFA Lige prvaka u Bosni i Hercegovini, koju predstavlja UniCredit, legendarni trofej nakon Sarajeva, i Tuzle stiže u utorak 11.10. u Derventu.

UEFA liga šampiona / trofej - Haber

Advertisements

Stanovnici Dervente ali i susjednih opština sutra 11.10.2016. od 12.00 do 20.00 sati imaće mogućnost da ispred Hiper Kort marketa osjete fudbalsku euforiju prestižnog takmičenja UEFA Lige prvaka i da se fotografišu sa slavnim trofejom. Pored fotografisanja, svi fudbalski poklonici dobiće priliku i da posjete izložbu u kamionu, koji je specijalno napravljen za Turneju trofeja UEFA Lige prvaka, a koji ima mogućnost prilagođavanja prostora u izložbeni salon veličine 200 kvadratnih metara. Multimedijalna izložba u improvizovanom izložbenom prostoru će omogućiti fudbalskim fanovima da uživo vide suvenire sa najvažnijih utakmica, te da testiraju svoje fudbalsko znanje, učestvujući u različitim igricama i na taj način osvoje zanimljive poklone.

Radi lakšeg pristupa izložbi preporučuje se besplatna prijava za brzi prolaz preko https://www.ucltrophytour.com/ba#fastpass.

Pored multimedijalne izložbe istovremeno će na parkingu pored Hiper Korta biti organizovan i sportski događaj za djecu u trajanju od 12.30 do 14.30 sati, na kome će učestvovati djeca štićenici JU Centar za socijalni rad Derventa i JU Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Budućnost” Derventa. Nakon čega će od 15.30 do 18.15 sati fudbalski teren sa trenerima biti otvoren za prijateljske susrete djece okupljene u školama sporta iz Dervente, Doboja, Modriče, Broda, Jelaha, Broda i Slavonskog Broda, ali i sve ostale mališane i posjetioce. Događaj za djecu organizovan je u saradnji sa Otvorenim zabavnim školama fudbala, i podršku partnera fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Adidasa i MasterCarda.

Podsjećamo prva stanica trofeja u Bosni i Hercegovini bila je Sarajevo, 06.10., zatim Tuzla 08. i 09.10., nakon čega trofej dočekujemo u Derventi 11.10., a zatim slijedi posljedna stanica Bihać (14. i 15.10.).

Ovogodišnja Turneja trofeja UEFA Lige prvaka, koju predstavlja UniCredit, je prije Bosne i Hercegovine posjetila Rumuniju i Srbiju, a nakon boravka u našoj zemlji nastavlja svoj put u Hrvatsku i Mađarsku.

Od 2009. do 2015. godine, više od 600.000 ljudi iz 16 zemalja doživjelo je Turneju trofeja UEFA Lige prvaka.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh