Fudbal

Legendarni trofej UEFA Champions League sutra i prekosutra u Tuzli

U okviru Turneje trofeja UEFA Champions League u Bosni i Hercegovini, koju predstavlja UniCredit, legendarni trofej stiže u Tuzlu u subotu, 08.10. i nedjelju, 09.10. 2016. godine.

Advertisements

Tuzlaci će sutra, 08.10.2016. od 13.00 do 20.00 sati na Trgu slobode imati mogućnost da osjete nogometnu euforiju prestižnog natjecanja UEFA Champions League. Svi zainteresirani imat će priliku da posjete izložbu i slikaju se sa legendarnim trofejem. Kamion, koji je specijalno napravljen za Turneju trofeja UEFA Champions League, pretvorit će se u izložbeni prostor veličine 200 kvadratnih metara. Multimedijalna izložba u improviziranom izložbenom prostoru omogućit će nogometnim/fudbalskim fanovima da uživo vide suvenire sa najvažnijih utakmica, te da testiraju svoje nogometno/fudbalsko znanje, učestvujući u različitim igricama i na taj način osvoje brojne poklone.

Radi lakšeg pristupa izložbi preporučuje se besplatna prijava za brzi prolaz preko https://www.ucltrophytour.com/ba#fastpass.

Pored multimedijalne izložbe istovremeno će na Trgu slobode biti organizovan i nogometni događaj za djecu od 13.00 do 15.30 sati, na kojem će učestvovati djeca iz Doma za nezbrinutu djecu, Ustanove za djecu sa poteškoćama u razvoju, Tuzla i Udruženja žena Romkinja “Bolja budućnost”. Od 15.30 do 18.00 sati nogometni teren sa trenerima će biti otvoren za javnost, tako da se igri mogu pridružiti i ostali mališani, koje ovim putem pozivamo. Događaj za djecu organizovan je u saradnji sa Otvorenim zabavnim školama fudbala, uz podršku partnera Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Adidasa i MasterCarda.

Kako bi se pružila prilika što većem broju građana Tuzle da vide legendarni trofej, on će u nedelju, 09.10. biti izložen za fotografisanje u hipermarketu Šićki Brod bb u periodu od 10:00 do 19:00 sati.

Prva stanica trofeja u Bosni i Hercegovini bilo je Sarajevo, 06.10., a poslije Tuzle, trofej će posjetiti Derventu (11.10.) i Bihać (14. i 15.10.).

Ovogodišnja Turneja trofeja UEFA Champions League, koju predstavlja UniCredit, je prije Bosne i Hercegovine posjetila Rumuniju i Srbiju, a nakon boravka u našoj zemlji nastavlja svoj put u Hrvatsku i Mađarsku.

Od 2009. do 2015. godine, više od 600.000 ljudi iz 16 zemalja doživjelo je Turneju trofeja UEFA Champions League.

 

 

 


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh