Fudbal

US Soccer Education organizuje kampove u Sarajevu i Tuzli za mlade bh. fudbalere i fudbalerke

Uspješni kandidati mogu nastaviti usavršavanje na američkim koledžima

stadion FK Radnik

US Soccer Education, u saradnji sa partnerom “College ID ME”, organizuje dva četverodnevna kampa za mlade talentovane bosanskohercegovačke fudbalere i fudbalerke u dobi od 15 do 20 godina, koji žele nastaviti školovanje i fudbalsko usavršavanje na američkim koledžima.

Prvi kamp će se održati u Kantonu Sarajevo – stadion FK Radnika iz Hadžića od 29. juna do 2. jula 2016, a drugi u Tuzlanskom kantonu, stadion FK Bratstvo Gračanica od 3. do 6. jula 2016.

Kampove će voditi treneri iz Amerike koji već rade na njihovim koledžima i oni će biti ti koji će ocjenjivati i birati kandidate. Njima će pomagati kvalifikovani bosanskohercegovački treneri.

Na kraju kampova, najboljih 10 polaznika će dobiti svoj lični College izvještaj, koji je sljedeća stepenica ka dobivanju stipendije. “The ID ME College Player Report” je izvještaj koji na preko 30 stranica po posebnoj metodologiji obrađuje svakog uspješnog kandidata i koji se šalje na adrese 50 koledža. Inače, cijena ovog izvještaja u SAD-u stoji $250.

Trebate imati na umu da je ovo dug proces kroz koji prolaze i američka djeca i da su ovi kampovi prva stepenica ka dobivanju sportske stipendije.

Nakon toga, uspješni kandidati će proći procedure prihvatanja koledža i polaganje stručnog ispita “http://www.ets.org/toefl/”. Kao i u svemu, u ovom procesu pobjeđuju najbolji i najuporniji, a na ovim kampovima US Soccer Education vam daje šansu da uđete u obrazovani sistem SAD-a.

Kotizacija za kamp iznosi 220 dolara. Dodatne informacije: US Soccer Education.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh