Fudbal

Nermin Nikšić predsjednik Skupštine FK Velež

Nermin Nikšić, bivši premijer Federacije BiH u prethodnom mandatu i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH izabran je u utorak poslijepodne za novog predsjednika Skupštine FK Velež na sjednici tog organa, održanoj u velikoj dvorani Narodnog pozorišta Mostar.

Nermin Nikšić - nezavisne

Skupština FK Velež je, kako izvještava Starmo, jednoglasno zatražila od Gradske uprave Mostara osiguranje da klub, u slučaju da se plasira u evropska takmičenja, da igra Pod Bijelim brijegom ili da Gradska uprava Mostara osigura potrebna sredstva, radi stvaranja potrebnih uslova na stadionu u Vrapčićima.

Skupština je jednoglasno izabrala novi Upravni odbor kluba, koji od danas umjesto devet ima sedam članova. U Upravni odbor FK Velež ušli su Mirsad Ćatić, Sinan Merzić, Meaz Begović, Dženan Salčin, Adnan Šteta, Berin Alagić i Kemal Marić.

Nikšić je rekao kako će novi Upravni odbor na prvoj sjednici između sebe izabrati predsjednika Upravnog odbora.

Usvojen je i financijski izvještaj o poslovanju kluba između dvije sjednice Skupštine. U raspravi su se mogle čuti primjedbe o tome zašto je izvještaj prezentovan na svega jednoj A-4 stranici papira, na šta je odgovoreno da su, po Statutu kluba, financije FK Velež poslovna tajna, ali da svaki član Skupštine svakog radnog dana, počevši od 8 sati ujutro pa sve do 16 sati, može doći u prostorije kluba i zatražiti na uvid sve dokumente o poslovanju.

Nova sloboda, pak, piše kako je izvještaj napisan na jednoj stranici izazvao je žučna reagovanja navijača.

“Dosta je više ‘šupljih’ priča, pogledajmo istini u oči i okrenimo se budućnosti. Nije sramota što nikako ne uspijevamo izaći u Europu, ali je sramota da su iz Veleža otišla 53 igrača, a da klub od toga nije dobio ni jednog feninga”, rekao kako je Adis Čevra, dugogodišnji član uprave Veleža.

Samir Ćemalović-Pika, nekadašnji kapetan kluba je pozvao da se ”prekine s prodavanjem magle”.

“Iste ste bajke pričali i prije četiri godine, ništa niste uradili i sad hoćete da vam vjerujemo to što govorite. Članovima novog Upravnog odbora poručujem: Pomozite Velež, ostavite ga u ligi”, kazao je Ćemalović-Pika.

O planovima Veleža u idućoj sezoni, nije progovorena niti jedna riječ, piše Dnevnik.ba.


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh