Fudbal

Nova sezona Premijer lige počinje 25. jula, do decembra će se odigrati 18 kola

Pod presjedavanjem predsjednika Elvedina Begića na Ilidži je održana 34. sjednica Izvršnog odbora NS/FSBiH.

Premijer liga BiH - Sport.ba

Bilo je prisutno 14 članova IO kao i predsjednik Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivica Osim sa članom ovog odbora Seadom Kajtazom. Izvještaje iz svoje nadležnosti su podnijeli Tehnički direktor Denijal Pirić i članovi komisija NS/FS BiH nadležnih za pojedine segmente takmičenja u organizaciji NS/FS BiH (Komitet za takmičenje, Komitet za sudije i suđenje, Komitet za bezbjednost i stadione i Disciplinska komisija).

Nakon dugog zasjedanja odlučeno je da nova sezona BHT Premijer lige starta 27. jula, a do 6. decembra će biti odigrano čak 18 kola, piše Scsport.

Broj stranaca koji klubovi mogu prijaviti za sljedeću sezonu ostaje nepromijenjen, dakle učesnici najjačeg ranga bh. klupskog fudbala će moći prijaviti maksimalno šest stranaca.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni:

– Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 33. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 08. 05. 2015. godine;
– Reprezentativne selekcije:
– Izvještaj „A“ selekcije sa utakmice BiH-Izrael i drugih reprezentativnih selekcija (U21, U19,U17),
uz zaključke:
b) Tehnički sektor treba da poduzme aktivnosti u skladu sa aktima Saveza kako bi se sankcionisali klubovi i igrači koji neopravdano izostanu sa reprezentativnih oklupljanja;
c) Tehnički sektor treba do naredne sjednice da pripremi prijedlog za zamjenu pomoćnika selektora za U-21 selekciju, te trenera golmana za A žensku reprezentaciju;
d) Pohvaljuje se organizacija Elitnog kruga kvalifikacija za EP U-19, koji je održan u Hercegovini na tri stadiona (Mostar-Bijeli Brijeg i Vrapčići i Široki Brijeg), od 14. do 19. 05. 2015. godine uz konstataciju da se stvaraju uslovi za održavanje ovakvih turnira na cijelom prostoru BiH.

– Domaća takmičenja:
– Izvještaji o takmičenjima u nadležnosti NS/FS BiH u sezoni 2014/15: Komitet za takmičenje, Komitet za sudije i suđenje, Komitet za stadione i bezbjednost i Disciplinska komsija uz sljedeće zaključke:
– Komiteti su aktivnosti proveli u skladu sa propisanim aktima Saveza i kako je od njih tražio IO.
– Od komiteta se traži da preuzmu punu odgovornost u narednoj sezoni za sve donesene odluke;
– Članovi IO podržavaju stavove entitetskih saveza u rješavanju problema u takmičenjima kojima rukovode i traže primjenu važećih propisa
– Da organizacija finalnih utakmica seniorskog Kupa BiH prelazi u nadležnost NS/FS BiH;
– Zadužuju se nadležni komiteti da do naredne sjednice pripreme prijedloge liste delegata i sudija na entitetskim ligama.
b) Informacija o realizaciji postupaka licenciranja klubova za sezonu 2015/16;
c) Prijedlog kalendara takmičenja NS/FS BiH za sezonu 2015/2016.
Takmičenje u Premijer ligi počinje 25. 7. 2015. s tim što se jesenji dio takmičenja završava 6. 12. 2015.
d) Prjedlozi propozicija takmičenja u nadležnosti NS/FS BiH za sezonu 2015/2016: Premijer liga, Premijer liga u ženskom nogometu/fudbalu, Premijer futsal liga, Premijer omladinska liga i završna kup takmičenja.

– Usvaja se prijedlog novog marketinško-sponzorskog ugovora sa modnom kućom Granoff;
– Prihvaćene su :
a1)Informacija o finansijskoj situaciji;
a2) Odluka o raspodjeli sredstava iz ostatka prihoda u 2014.godini;
Informacija o aktivnostima vezanim za novu poslovnu zgradu NS/FS BiH
Informacija o postupcima pred Arbitražnim sudu za sport (CAS).

– Na kraju sjednice usvojen je prijedlog ljetnog prelaznog roka u malom nogometu/fudbalu u sezoni 2015/16 koji počinje 11. 7. 2015. a završava 10. 8. 2015. godine .


loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh