Automoto sport

Hamilton nakon povlačenja iz javnosti prodao “čudo od automobila” za 10 miliona eura

Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton prodao je automobil Pagani Zonda LH760 za nevjerovatnih 10 miliona eura.

Lewis Hamilton - Screenshot/YouTube

Hamilton se u potpunosti povukao iz javnosti i društvenih mreža nakon što je u kontroverznoj posljednjoj utrci kalendara Formule 1 ostao bez titule, a koja je završila u rukama Maxa Verstappena.

Već sedmicama nema objava kod Hamiltona, a viđen je jedino u trenucima kada mu je princ Charles uručio orden britanskog viteštva.

Britanski vozač se sada odlučio na još jedan zanimljiv potez. Kako prenosi portal 24auto.de, Hamilton je odlučio prodati “zvijer” iz garaže.

U pitanju je Pagani Zonda LH760 koji je urađen posebno za Hamiltona. Riječ je o vozilu koje ima mercedesov V12 motor i do 100 km/h stiže za tri sekunde. Maksimalna brzina mu je 350 km/h.

Iako nije u javnosti dostupno mnogo podataka, italijanski magazin Quattroroute prenosi da je Britanac već prodao svoje vozilo za iznos od čak 10 miliona eura, prenosi Klix.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh