Automoto sport

Botas najbrži na drugom treningu, Hamilton ponovo gledao u leđa Ferstapenu

Drugi slobodni trening pred utrku za Veliku nagradu Katara vozio se danas.

Botas: Najbrži krug izvozio za 1:23.148 - Twitter

Mercedesov vozač Valteri Botas (Valtteri Bottas) je bio najbrži na drugom slobodnom treningu pred utrku za Veliku nagradu Katara. Finac je najbrži krug izvozio za 1:23.148, piše Avaz.

Iza njega je ostao Pjer Gasli (Pierre Gasly) u AlfaTauriju, dok je treće mjesto pripalo trenutnom šampionata Formule 1 Maksu Ferstapenu (Max Ferstappen), koji je u svom bolidu najbrži krug završio u vremenu 1:23.498.

Iza Ferstapena, koji je bio najbrži na prvom treningu, završio je njegov najveći rival Luis Hamilton (Lewis). Peti je bilo Lando Noris (Norris), a među deset najboljih bili su još Lens Strol (Lance Stroll), Juki Cunoda (Yuki Tsunoda), Serhio Perez (Sergio), Sebastijan Fetel (Vettel), te Karlos Sainc (Carlos Sainz).

U subotu je na programu treći trening (12 sati), te kvalifikacije koje su zakazane za 15:00 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh