Automoto sport

Formula 1: Lewis Hamilton ostaje u Mercedesu

Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton potpisao je novi ugovor i ostaje i ove sezone u bolidu Mercedesa, javlja Anadolu Agency (AA).

Lewis Hamilton - Screenshot/YouTube

Nakon što mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor, višestruki i aktuelni svjetski prvak Hamilton je dugo pregovarao s rukovodstvom Mercedesa, a iz tog tima su danas saopćili da su pregovori imali pozitivan ishod i da je potpisan jednogodišnji ugovor o nastavku saradnje.

Uzbuđen sam što krećem u devetu sezonu sa svojim Mercedesom. Naš tim je zajedno postigao nevjerovatne stvari i radujemo se daljnjem nadograđivanju našeg uspjeha, dok kontinuirano težimo poboljšanju na stazi i van nje“, poručio je Hamilton.

Prvu titulu Formule 1 36-godišnji Hamilton je osvojio 2008. godine u bolidu McLarena, a od 2013. godine je član Mercedesa sa kojim je osvojio još šest titula prvaka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh