Automoto sport

U Haasu impresionirani Schumacherom: Fantastičan posao, mnogo očiju je na njemu

Šef Haasa Gunther Steiner impresioniran je radnom etikom Micka Schumachera koji će biti u vozačkoj ekipi za narednu sezonu. I načinom na koji se integrirao u ekipu tokom nastupa za američku ekipu u Abu Dhabiju.

Mick Schumacher - Screenshot

Sin legendarnog Michaela Schumachera debitovao je za Haas u Abu Dhabiju na prvom slobodnom treningu, a vozio je za američku ekipu i na testu mladih vozača.

Odradio je fantastičan posao. Nisam to gledao kao testnu sesiju jer tu ne možete vidjeti vozačev potencijal. Možete vidjeti njegovu ličnost i kako se priprema za rad, te kako prima informacije. Ovi momci moraju naučiti puno toga, prvi put su na F1 stazi, a to posebno vrijedi u slučaju kada se prezivate Schumacher”, rekao je Steiner, dodavši:

Mnogo očiju je na njemu. Kada imate samo 21 godinu, morate imati puno samopouzdanja da to uradite, a on je tokom sedmice odradio dobar posao”.

Šef Haasa je pažljivo posmatrao kako Schumacher radi sa ekipom oko sebe i kako je odrađivao ono što se od njega tražilo.

Jako dobro je radio sa inžinjerima. Više sam gledao nego njegove performanse. Bio je veoma jasan u svojim komentarima”, rekao je čovjek koji je potpisao Schumachera, prenosi “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh