Automoto sport

Hamilton: Nije mi dobro, uništen sam

F1 prvak Lewis Hamilton propustio je utrku u Bahreinu jer je bio zaražen koronavirusom. Vratio se u Abu Dhabiju i završio treći iza momčadskog kolege Valtterija Bottasa i pobjednika Maxa Verstappena (Red Bull).

Lewis Hamilton - Screenshot/YouTube

“Uništen sam. Ne osjećam se dobro, ali sam sretan i zahvalan jer sam živ. Život je svakodnevna borba, a u tome sam uspio završiti na postolju”, rekao je Britanac nakon utrka pa nastavio:

“Covid nije šala, nikad nisam ni mislio da jest. Znao sam da će u jednom trenutku postati teško jer ima ljudi koji umiru. Znao sam da je ozbiljno. Mislim da je jako čudno što vidimo svjetske vođe da se smiju kao da to nije ništa. Morao sam psihički biti na razini kao cijele sezone da bih se mogao vratiti utrkivanju i uspio sam. Kad ima volje, ima i načina.”

Podsjetimo, u posljednjoj utrci F1 sezone, na Velikoj nagradi Abu Dhabija, slavio je Max Verstappen u Red Bullu.

Verstappen je iza sebe ostavio Mercedesov dvojac Valtterija Bottasa i svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona. Veliki rezultat ostvarili su vozači McLarena Lando Norris i Carlos Sainz koji su petim i šestim mjestom osvojili treće mjesto u poretku konstruktora ispred Racing Pointa. Verstappenu je ovo 10. pobjeda u karijeri i druga ove sezone, ranije je slavio u Engleskoj, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh