Automoto sport

Valentino Rossi produžio ugovor s Yamahom, ali neće voziti za fabrički tim

Legendarni Valentino Rossi produžio je ugovor s Yamahom na još jednu godinu, ali neće voziti za fabričku ekipu.

Valentino Rossi - Visordown.com

Rossi, koji će u februaru napuniti 42 godine, će ostati vozač Yamahe i naredne godine. No, umjesto za fabrički tim Monster Energy Yamaha MotoGP vozit će za satelitski tim Petronas Yamaha SRT.

U suštini Yamaha se odlučila na zamjenu vozača. Iz Petronasa je u fabrički tim prešao Fabio Quartararo, a Rossi će sada biti timski kolega sa Francom Morbidellijem, prvim polaznikom Akademije VR46, piše “Klix“.

Legendarni Doktor je sa Petronasom potpisao jednogodišnji ugovor jer privatni timovi, a Petronas je jedan od njih, naredne godine završavaju saradnju sa fabrikama po sadašnjim ugovorima, te Rossi razmišlja da se sa svojim timom VR46 uključi u takmičenje u kraljevskoj klasi.

Veoma sam sretan što ću nastaviti voziti i 2021. godine u Yamahi. Razmislio sam dobro prije nego što sam donio odluku. Da bi neko bio u vrhu MotoGP šampionata mora raditi mnogo i naporno, trenirati svaki dan i živjeti sportski život. I dalje mi se to sviđa i nastavit ću voziti“, rekao je devetostruki svjetski prvak koji trenutno vozi svoju 25. sezonu i 15. kao vozač Yamahe.

Ono što je također bitno napomenuti je da će Rossiju Yamaha isporučiti motor isti kakav će voziti Quartararo i Maverick Vinales.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh