Automoto sport

Prikovan za bolničku postelju: Ljekari Michela Schumachera otkrili šta je naredni korak u liječenju

Naredni korak u liječenju je operacija.

Michael Schumacher - Doznajemo

Ideja je da regenerišemo Schumacherom nervni sistem – rekao je francuski kardiolog Filip Menaš, koji je i prošle godine liječio Michaela, a navodi se da će ovoga puta biti glavni u ekipi zaduženoj da tretmanom matičnih ćelija koliko-toliko osposobi 51-godišnjeg asa.

On je sve vrijeme prikovan za bolničku postelju, njegovi mišići su atrofirali, pati od osteoporoze, većina vitalnih funkcija je značajno oslabila, pa je jedino rješenje liječenje matičnim ćelijama.

U posljednjih 20 godina nauka je napravila ozbiljan napredak u procesu liječenja matičnim ćelijama, ali to ne mijenja činjenicu da i dalje znamo malo na koji način utiče na ljudski mozak. Stoga, ne možemo ni da kažemo kakve rezultate će donijeti – saopštio je italijanski neurohirurg Nikola Aćiari, piše “Informer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh