Automoto sport

U Silverstoneu dvije utrke Formule 1, vozači neće biti u samoizolaciji

Britanska vlada je odobrila održavanje dviju utrka iz kalendara Svjetskog prvenstva formule 1 na stazi u Silverstoneu u julu, uprkos epidemiološkim mjerama koje su još uvijek na snazi u Velikoj Britaniji, javlja BBC.

Formula 1 - Nezavisne.com

Prema odluci britanske vlade vozači, članovi ekipa i osobe koje su neophodne za održavanje takmičenja u Formuli 1 bit će izuzeti od zahtjeva za dvosedmičnom samoizolacijom pri dolasku u Veliku Britaniju. Čelnici Formule 1 će morati izložiti detaljan plan aktivnosti koji bi potom vlada prihvatila tokom juna.

“Pozdravljamo vladina nastojanja da osigura nastavak poslovanja elitnog sporta i njihovu podršku u povratku takmičenja. Ostat ćemo u bliskom dijalogu sljedećih sedmica pripremajući se za početak sezone u prvoj sedmici jula”, izjavio je glasnogovornik Formule 1, prenosi “Hina”.

Od 1. juna su u Velikoj Britaniji dopuštena sportska takmičenja, ali bez prisustva gledatelja te uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.

Prema najnovijem planu čelnika Formule 1, utrke u Silverstoneu bi trebale biti održane početkom augusta, nakon što sezona započne dvjema utrkama, 5. i 12. jula, na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu.

Potom bi uslijedila utrka za Veliku nagradu Mađarske, koja bi iz originalnog augustovskog termina bila prebačena na 19. juli.

Nakon dvije utrke u Silverstoneu početkom augusta, sezona formule 1 bila bi nastavljena takmičenjima u Španiji, Belgiji i Italiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh