Automoto sport

Formula 1 traži ukidanje karantina tokom VN Britanije

Trka Formule 1 za Veliku nagradu (VN) Velike Britanije neće biti moguća, ako elitni sport ne bude izuzet od planova obaveznog karantina od 14 dana prilikom ulaska u zemlju, rečeno je danas u Formuli 1.

Formula 1 - Avaz.ba

Prema trenutnim planovima, sezona Formule 1, uzdrmana pandemijom korona virusa, trebalo bi da počne u Austriji gdje su planirane dvije trke bez publike. Nakon toga, takmičenje bi trebalo da se preseli na Silverston gdje bi se, takođe, bez publike održale dvije trke u dva vezana vikenda.

Međutim, Vlada Velike Britanije planira da uvede obavezni karantin od 14 dana za većinu putnika koji ulaze u zemlju.

“Dvosedmični karantin onemogućio bi održavanje Velike nagrade Velike Britanije ove godine. Pored toga, to će imati veliki uticaj na bukvalno desetine hiljada poslova u vezi sa Formulom 1 i lancima snabdijevanja. Mi bismo se vraćali u Britaniju u avionima u kojima bi bilo samo osoblje Formule 1, koje bi bilo testirano, tako da je karantin potpuno nepotreban”, rekao je portparol Formule 1, prenosi “Beta”.

Ukoliko ne budu ukinute karantinske mjere za elitni sport, one bi mogle da imaju veliki uticaj i na učešće engleskih fudbalskih klubova u evropskim takmičenjima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh