Automoto sport

Lewis Hamilton dao pola miliona dolara Australijancima koji se bore sa požarima

U borbu sa požarima koji su zahvatili Australiju uključio se i svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton - Screenshot/YouTube

I dok su, primjerice, Novak Đoković i Marija Šarapova zajedno donirali 50.000 američkih dolara, Hamilton je odlučio biti mnogo velikodušniji, te je odlučio učestvovati sa deset puta većom sumom, prenosi “Klix“.

Hamilton je dao 500.000 dolara, te je pozvao i ostale vrhunske sportiste da se uključe u pomoć žrtvama požara.

Srce mi se slama kada vidim štetu koju požari nanose ljudima i životinjama širom zemlje. U znak podrške životinjskom svijetu, volonterima koji se bore sa požarima i vatrogascima uplaćujem 500.000 dolara. Ukoliko ste u mogućnosti, i ukoliko to već niste učinili, pomozite i vi“, napisao je Hamilton na svom Twitteru.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh