Automoto sport

Preminuo Niki Lauda, legendarni vozač Formule 1

Trostruki šampion najbržeg cirkusa na svijetu, a dva naslova osvojio je za Ferrari i jedan za McLaren.

Niki Lauda - Reddit

Niki Lauda, bivši vozač i trostruki svjetski prvak u Formuli 1, preminuo je u 71. godini života.

S dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u ponedjeljak. Njegova jedinstvena ostvarenja kao sportiste i biznismena ostat će nezaboravna, kao i njegova žeđ za akcijom, njegova direktnost i hrabrost. On je uzor za sve nas, bio je dobar i brižan suprug, otac i djed i nedostajat će nam – poručila je porodica u saopštenju koje su objavili mediji u Austriji.

Legendarni vozač Formule 1 iz Austrije izgubio je životnu bitku osam mjeseci nakon transplantacije pluća. Lauda je imao izvanrednu karijeru u najbržem cirkusu na svijetu, a osvojio je titule 1975., 1977. i 1984., od toga dva naslova za Ferrari i jedan za McLaren.

Posebno su mu se divili zbog povratka nakon užasne nesreće 1976., kad je bio teško povrijeđen s višestrukim opeklinama, prenosi “Avaz“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh