Automoto sport

Drugi najmlađi pobjednik kvalifikacija u historiji Formule 1

Monežanin Charles Leclerc (Ferrari) senzacionalni je pobjednik kvalifikacija za VN Bahreina na stazi Sakhir, a uspjeh Ferrarija upotpunio je njegov ekipni kolega Nijemac Sebastian Vettel drugim najbržim vremenom.

Charles Leclerc - Formula1.com

Leclercu je to prvi “pole-position” u karijeri, a 21-godišnji Monežanin postao je i drugi najmlađi pobjednik kvalifikacija u historiji Formule 1. Mlađi od njega bio je Vetell koji je imao 21 godinu i 73 dana kada je u Toro Rossu imao “pole position” u Monzi 2008.

Leclerc je ujedno i prvi vozač iz Monaka koji je uspio to ostvariti, prenosi “Hina”.

Peterostruki svjetski prvak Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) startat će kao treći, a njegov ekipni kolega Finac Valtteri Bottas, pobjednik prve utrke u Australiji, počet će kao četvrti.

Utrka za VN Bahreina vozi se u nedjelju u 17 sati.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh