Sport

„DRAGI MOJ VELA, DRAGA MOJA LANA…“: Posebna čestitka evropskoj prvakinji u plivanju stiže od legendarnog kapitena „Zmajeva“…

Rano jutros oglasio se i legendarni Sergej Barbarez.

Ne prestaju stizati čestitke sa svih strana svijeta za najmlađu evropsku prvakinju u plivanju Lanu Pudar.

Rano jutros oglasio se i legendarni Sergej Barbarez.

„Ima toga nečega u tom Mostaru, kako god, neko, nešto, negdje, sebi…. Hvala ti moj Vela, hvala ti moja Lana… Sve znam, sve prošao, sve doživio, al` nikad EVROPSKI PRVAK bio nisam, i tu se ponosim vama“, poručio je legendarni kapiten „Zmajeva“ Sergej Barbarez.

Podsjetimo, bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je senzacionalno prvo mjesto i zlatnu medalju u utrci na 200 metara delfin na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu.

Nakon što se dva dana ranije okitila bronzanom medaljom u utrci na 100 metara delfin, 16-godišnja Pudar je otplivala utrku života i napravila je pravo sportsko čudo.

Pudar je isplivala vrijeme 2:06.81 što je dovoljno za nevjerovatno prvo mjesto i najveći uspjeh karijere. Lana je nastupila u stazi broj dva i čuvala je prvo mjesto od starta utrke pa sve do samog kraja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh