Sport

Cavuosoglu: Populizam, rasizam i neprijateljstvo prema islamu nagrizli su vrijednosti koje predstavlja EU

Cavusoglu se obratio na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP)

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je kako su rastući populizam, rasizam i neprijateljstvo prema islamu nagrizli vrijednosti koje predstavlja sama Evropska unija (EU), javlja Anadolu Agency (AA).

Cavusoglu se obratio na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Ističući da je proces integracije u EU bio predvodnik promjena i razvoja za mnoge zemlje u regiji, posebno tokom 1990-ih i početkom 2000-ih godina, Cavusoglu je poručio kako Turska, kao zemlja koja je postigla integraciju s EU u mnogim područjima, želi da Unijia bude uspješna u skladu s idealima iz vremena njenog formiranja, odnosno da bude integrativna, a ne diskriminirajuća.

“Rastući populizam, rasizam i neprijateljstvo prema islamu nagrizli su vrijednosti koje predstavlja sama EU”, poručio je Cavusoglu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh