Muzika

Open City se vraća u Mostar – 16 dana muzike i kulture

Open City Mostar, festival Europske unije koji se održava u saradnji sa Gradom Mostarom, najavljuje svoje drugo izdanje.

OCM Media Cover - PR / Haber.ba

Open City Mostar je festival Europske unije koji se po drugi put održava u Mostaru u saradnji sa Gradom Mostarom. Festival otvara javne prostore za kulturu, umjetnost, kulturnu participaciju i promociju vrijednosti Europske unije. Uključuje raznolike izvođače i besplatnu programsku ponudu koja obuhvata koncerte, nastupe lokalnih izvođača, saradnju sa postojećim kulturnim institucijama i festivalima u Mostaru, radionice za djecu, te konferencije, nudeći sadržaj za publiku svih godina i interesovanja.

Open City Mostar 2022 trajat će 16 dana i predstavit će više od 40 izvođača. Otvaranje festivala najavljeno je u srijedu, 20.07.2022. godine nastupom Akademskog odjela Mostar Rock School i popularnog regionalnog benda SARS.

Najfrekventnija lokacija za održavanje događaja je Hamam Stage, ispred muzeja Hamam u Starom Gradu, a muzicirat će se i na lokacijama: K19 (OKC Abrašević), Klub 27 (Muzički Centar Pavarotti), platou ispred Hrvatskog Doma Hercega Stjepana Kosače, staroj gradskoj tržnici – Tepi, igralištu Gimnazije Mostar kao i na festivalima Mostar Summer Fest i Mostar Blues & Rock Festival koji otvaraju vrata za prvu noć svojih festivala potpuno besplatno za sve posjetitelje i tako postaju dio ideje Open City.

Realizatori festivala su Mostar Rock School i Klub 27.

Sviramo svaki dan na ovim lokacijama, najmanje jedan, a nekada i dva koncerta, za sve one nezasitne dobre glazbe i druženja. Polovinom festivala, 28. i 29.07. izlazimo na igralište Gimanzije Mostar sa centralnim koncertima kojima namjeravamo spojiti publiku sa svih spomenutih lokacija i na centralnom mjestu, uz Zoster, Mostar Sevdah Reunion, Nenu Belana i Fiumense, te Bolero slaviti sve ono što nas povezuje, spaja i odgaja“, saopćavaju iz Mostar Rock School.

U realizaciju festivala uključeni su i lokalni festivali, nevladine i kulturne organizacije, samostalni umjetnici i individualci.

Sarađujemo sa Mostar Summer Fest-om, Mostar Blues & Rock Festivalom, Street Arts Festivalom, H.D. Herceg Stjepan Kosača, Muzičkim Centrom Pavarotti, OKC Abrašević, studiom Bonk, festivalom FromHerzWithLove, te mnogim individualcima i grupama koji kreiraju i bave se kulturom i umjetnošću u našem gradu. Između ostalih slušamo – Elemental, Aklea Neon & Sound Doulas, Ajs Nigrutin, 30 Zona, Letu Štuke i mnoge druge.“ kažu iz Mostar Rock School

Tokom festivala bit će organizirane i dječje radionice, te konferencija o eurointergracijama i putu BiH ka Europskoj uniji.

Svi događaji u programu su besplatni za sve posjetitelje.

Program festivala možete pratiti na:

FB: https://www.facebook.com/opencitymostar
IN: https://www.instagram.com/opencitymostar/
WEB: www.opencitymostar.com


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh